Eb-selejtező

2019.03.12. 12:15

Hamsík is bekerült a magyarok ellen készülő szlovák keretbe

Marek Hamsík is meghívót kapott Pavel Hapal szövetségi kapitánytól a szlovák labdarúgó-válogatottba, amely jövő csütörtökön a magyar együttest fogadja Nagyszombaton az Európa-bajnoki selejtezősorozat nyitányán.

A szlovákok cseh szakvezetője kedden sajtótájékoztatón tette közzé a névsort, melyben szerepel a Nápolyból február közepén Kínába szerződött 31 éves támadó.

Az elmúlt években a nemzeti együttes kulcsemberei közé sorolt Martin Skrtel, Tomas Hubocan és Adam Nemec ezúttal már nem tagja a keretnek, a rutinos játékosok korábban lemondták a válogatottságot.

Az E csoport második fordulójában, jövő vasárnap a szlovákok Walesben lépnek pályára, míg Marco Rossi szövetségi kapitány csapata a Groupama Arénában fogadja a világbajnoki ezüstérmes, a világranglistán negyedik helyezett horvátokat.

A szlovákok 24 fős kerete:

kapusok:

Martin Dubravka (Newcastle United), Matus Kozacik (Viktoria Plzen), Marek Rodak (Rotherham United)

hátvédek:

Peter Pekarik (Hertha), Lukas Stetina (Sparta Praha), Lubomir Satka (Dunajska Streda), Milan Skriniar (Internazionale), Denis Vavro (Köbenhavn), Michal Siplak (Cracovia), David Hancko (Fiorentina)

középpályások:

Patrik Hrosovsky (Viktoria Plzen), Stanislav Lobotka (Celta Vigo), Jan Gregus (Minnesota United), Juraj Kucka (Parma), Matus Bero (Vitesse), Marek Hamsík (Talien Jifang), Ondrej Duda (Hertha), Martin Chrien (Santa Clara), Albert Rusnak (Real Salt Lake), Robert Mak (Zenit), Jaroslav Mihalik (MSK Zilina), Miroslav Stoch (Slavia Praha)

csatárok:

Michal Duria (Anorthoszisz Famaguszta), Pavol Safranko (Dundee United)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában