nba

2019.03.21. 09:48

Három meccs is csak a hosszabbításban dőlt el

Három mérkőzés is csak hosszabbításban dőlt el az észak-amerikai profi kosárlabdaliga (NBA) szerdai játéknapján.

A Chicago Bulls és a Memphis Grizzlies hazai pályán, a Toronto Raptors vendégként tudta megszerezni a győzelmet ráadásban.

A Memphis az utolsó pillanatokig kiélezett összecsapást vívott a Houston Rocketscel, s annak ellenére is győzni tudott, hogy a vendégek sztárja, James Harden parádésan kosarazott, 57 pontot szerzett. A hazaiaknál Jonas Valanciunas volt a nyerőember: a center a ráadás utolsó másodperceiben előbb leszedett egy támadólepattanót, majd kiharcolt egy szabálytalanságot, s 0.1 másodperccel a vége előtt értékesítette azt a büntetőt, mely csapata 126-125-ös sikerét eredményezte.

A 26 éves litván kosaras karriercsúcsot jelentő 33 ponttal és 15 lepattanóval zárta a meccset, csapattársa, Mike Conley pedig 35 ponttal és nyolc gólpasszal.

Emlékezetes estét zárt a Philadelphia 76ers centere, Joel Embiid is. A 25 esztendős kameruni játékos 37 pontot és – egyéni rekordot jelentő – 22 lepattanót gyűjtött a Boston elleni találkozón, melyet együttese három ponttal nyert meg.

Oklahoma Cityben sokáig semmi nem utalt arra, hogy a vendég Raptorsnak gondot jelent majd a Thunder legyőzése. A kanadai gárda a második félidőben már 19 ponttal is vezetett, de még két és fél perccel a vége előtt is 11 pontos különbség volt a csapatok között. A hazaiak remek hajrával ugyan ráadásra mentették a meccset, de a hosszabbításra már nem tartott ki a lendületük: az ötből négy és fél percen át nem tudtak gyűrűbe találni, így a Raptors 11 ponttal győzedelmeskedett.

A ligaelső Milwaukee (53 győzelem/19 vereség) a bajnokság harmadik legrosszabb mérlegével álló Cleveland Cavaliershez (19/53) látogatott, mégis kis túlzással papírformának nevezhető vereséget szenvedett. A Bucks erősen tartalékosan lépett pályára, mindössze kilenc bevethető játékossal, akik között nem voltak ott az együttes húzóemberei, Jannisz Antetokunmpo és Nikola Mirotic sem. Előbbi kisebb bokasérüléssel bajlódik, utóbbinak pedig a hüvelykujja fáj.

Eredmények:

Philadelphia 76ers-Boston Celtics 118-115

Cleveland Cavaliers-Milwaukee Bucks 107-102

Orlando Magic-New Orleans Pelicans 119-96

New York Knicks-Utah Jazz 116-137

Memphis Grizzlies-Houston Rockets 126-125 – hosszabbítás után

Chicago Bulls-Washington Wizards 126-120 – hosszabbítás után

San Antonio Spurs-Miami Heat 105-110

Oklahoma City Thunder-Toronto Raptors 114-123 – hosszabbítás után

Portland Trail Blazers-Dallas Mavericks 126-118

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában