a futballünnep után

2019.04.18. 08:54

Pochettino: a játékosaim hősök

Nagyon büszke játékosaira, akiket hősöknek nevezett Mauricio Pochettino, a Bajnokok Ligájában először elődöntőbe jutott Tottanham Hotspur labdarúgócsapatának vezetőedzője.

Tottenham Hotspur's Spanish striker Fernando Llorente (L) and Tottenham Hotspur's Argentinian head coach Mauricio Pochettino celebrate at the final whistle during the UEFA Champions League quarter final second leg football match between Manchester City and Tottenham Hotspur at the Etihad Stadium in Manchester, north west England on April 17, 2019. - The match ended 4-4, but Tottenham progress to the semi finals on goal difference. (Photo by Anthony Devlin / AFP)

„Megérdemeltük az elődöntőbe kerülést,

a játékosaim hősök, nagyon büszke vagyok rájuk.

Nem mondanám, hogy ez volt a legjobb mérkőzésünk, de

hihetetlen, hogy a Manchester Cityn túljutottunk a Bajnokok Ligája negyeddöntőjében és képesek voltunk három gólt szerezni”

- mondta a szerdai visszavágóról, melyet 4-3-nyert meg otthon a City, de idegenbeli 1-0-s vereségével így is búcsúzott.

Az argentin tréner kérdésre válaszolva úgy fogalmazott, hogy ez a siker pályafutása legnagyobbjai közé tartozik.

„A körülményeket figyelembe véve játékosaimat dicséret illeti” – utalt arra, hogy sérülések miatt nem tudtak a legerősebb összeállításban játszani. – „Nem hasonlítgatjuk magunkat más csapatokhoz, de azért tisztában vagyunk a realitásokkal. A Tottenham Hotspur fejlődni akar, hogy eljusson a Barcelona, a Manchester City vagy a Real Madrid szintjére” – tette hozzá, majd úgy folytatta:

„Bebizonyítottuk, hogy a labdarúgásban minden lehetséges, mert nemcsak a tehetség számít, hanem a karakter és a jó hozzáállás is.”

Pep Guardiola kegyetlennek nevezte a kiesést, de mint mondta, el kell fogadni a történteket.

„Jó mérkőzést játszottunk, közel álltunk a továbbjutáshoz, a második félidőben mindent elkövettünk ezért” – értékelte a találkozót a katalán vezetőedző.

A City a ráadásban gólt szerzett, amivel továbbjutott volna, de a videós elemzés után a játékvezető visszavonta a találatot.

„Gratulálni kell a Tottenhamnek, a jobb csapat jutott tovább”

- mondta a mérkőzés utáni sajtótájékoztatón.

Ugyanakkor emlékeztetett az odavágón kihagyott tizenegyesükre, amivel megnehezítették a saját dolgukat, illetve a szerdán kihagyott helyzeteikre.

„Az első két bekapott gólnál hibáztunk”

- vélekedett, a videóasszisztensről pedig azt mondta, hogy ő a tiszta játék, a korrekt döntések híve.

„Ha Agüero lesen állt, akkor les volt” – fogalmazott az utolsó, meg nem adott gólról.

A londoni Fernando Llorrente csípővel szerzett találatát viszont, mellyel lépéselőnybe került a Tottenham, úgy kommentálta, volt olyan szög, amelyből az látszott, hogy a kezéhez is hozzáért a labda.

Mint mondta, nehéz most felállni, de aludni kell egyet a történtekre, és utána össze kell szedniük magukat.

„Az egész stadion láthatta, hogy mindent megpróbáltunk” – nyilatkozott.

Forrás: MTI

Borítókép: Pochettino és Llorrente öröme a lefújást követően

AFP / Anthony Devlin

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában