werder bremen

2019.05.20. 18:00

Egy utolsó idény még maradt Pizarro lábában

A következő idény után befejezi pályafutását Claudio Pizarro, a Werder Bremen 40 éves labdarúgója.

24 April 2019, Bremen: Soccer: DFB Cup, semi-final: Werder Bremen - FC Bayern Munich in the Weserstadion. Bremen's Claudio Pizarro sits on the bench before the game (Important note: The DFB prohibits the use of sequence images on the Internet and in online media during the game (including half time). Blocking period! The DFB permits the publication and further use of images on mobile devices (especially MMS) and via DVB-H and DMB only after the end of the game.) Photo: Carmen Jaspersen/dpa

Forrás: AFP / DPA

Fotó: Carmen Jaspersen

A perui támadó szombaton jelentette be, hogy egy évvel meghosszabbította szerződését, majd egy nappal később azt is közölte, hogy 2020-ban visszavonul.

„A következő lesz az utolsó idényem. Megfelelő erőállapotban szeretném befejezni a karrieremet”

– mondta.

Pizarro 1999-ben került a brémaiakhoz, és azóta megszakításokkal már a negyedik periódusát tölti ott, illetve egyszer kölcsönben is futballozott a hanzavárosi csapatban. A Bundesligában eddig 472 mérkőzésen lépett pályára a Werder Bremen, a Bayern München és a 1. FC Köln együttesében, és 197 gólt szerzett.

A szombati zárófordulóban ő döntötte el az RB Leipzig elleni, 2-1-es brémai győzelmet hozó mérkőzést, ezzel a Bundesliga legidősebb gólszerzője lett 40 éves és 227 naposan.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában