Európa-liga

2019.05.02. 23:16

Mindkét londoni csapat kedvező helyzetben várhatja a visszavágót

Az Arsenal házigazdaként 3-1-re legyőzte a Valenciát, a Chelsea pedig 1-1-es döntetlent játszott a Frankfurt otthonában a labdarúgó Európa-liga elődöntőjének csütörtök esti első mérkőzésén.

London, 2019. május 2. Sead Kolasinac, az Arsenal (b) és Cristiano Piccini, a Valencia játékosa a labdarúgó Európa-liga elõdöntõjének elsõ mérkõzésén Londonban 2019. május 2-án. MTI/EPA/Neil Hall

Forrás: MTI / EPA

Fotó: Neil Hall

Mouctar Diakhaby, a Valencia francia középpályása már a 11. percben megszerezte a vezetést, mivel egy szöglet után – az Arsenal védőinek asszisztálása mellett – közvetlen közelről a hálóba fejelt. Honfitársa, Alexandre Lacazette viszont a folytatásban negyed órán belül duplázott, így a londoniak fordítottak. Előbb a spanyolok védelmi hibáját használta ki Pierre-Emerick Aubameyang segítségével, majd közeli fejesét követően a gólvonal-technológia segítette a játékvezetőt a helyes döntés meghozatalában.

A második félidőben fölényben futballoztak a hazaiak, de ez csak a 91. percben Aubameyang jóvoltából érett újabb góllá.

Frankfurtban a szerb csatár, Luka Jovic a 23. percben megszerezte kilencedik gólját az Európa-liga mostani idényében, majd a szünet előtt a Chelsea átvette a játék irányítását, és Pedro révén egyenlítenie is sikerült. A második felvonást uralták a vendégek, ám újabb találat már nem született.

A visszavágókat egy hét múlva rendezik.

Forrás: MTI

Borítókép: Sead Kolasinac, az Arsenal (b) és Cristiano Piccini, a Valencia játékosa a május 2-i mérkőzésen

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában