rusada

2019.06.17. 18:15

Doppingeljárást indítottak 33 sportoló ellen

Az Orosz Doppingellenes Ügynökség (RUSADA) 33 sportoló ellen fegyelmi eljárás indít doppingvétség gyanúja miatt.

A RUSADA szerint a sportolók mindannyian ugyanannak az orvosnak a segítségével vetették alá magukat egy tiltott eljárásnak. A gyanúsítottak között van 19 atléta – köztük két parasportoló -, öt kerékpáros, egy ökölvívó és egy tornász. Mindannyian ugyanannak a csuvasföldi sportakadémiának a versenyzői.

A sportolók vélhetően intravénás infúziót kaptak, amelyet 100 milliliter feletti mennyiség esetén csak akkor engednek a szabályok, ha arra orvosi oka van a versenyzőnek. A kezelések idején a sportolók közül legalább tizenegyen még kiskorúak voltak.

A RUSADA hétfői bejelentése szerint a sportorvost eljárás alá vetettek az orosz doppingellenes szabályok megsértése miatt. A szervezet hozzátette, az ügyet viszont lezárták a hatóságok, mivel szerintük az ügy nem tekinthető bűnesetnek, mivel az orvost hivatalosan nem tájékoztatták arról, hogy az általa alkalmazott eljárást betiltották.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában