"Ne legyél idióta!"

2019.06.06. 15:00

Elítélték a Portóban randalírozó angol szurkolókat

Az Angol Labdarúgó Szövetség (FA) határozottan elítélte azokat az angol drukkereket, akik rendőrökkel csaptak össze Porto belvárosában a Nemzetek Ligája négyes fináléjának szerdai elődöntője alatt.

Az FA hangsúlyozta: a rendbontásért felelős személyek nem tekinthetők az angol válogatott igazi szurkolóinak, és mint ilyeneket, nem szívesen látják a nemzeti csapat mérkőzésein.

„Zavarba hozzák a csapatot és a több ezer, normális magaviseletű szimpatizánst”

- emelték ki.

Az angol sajtóban megjelent beszámolók szerint a portói Szabadság téren lévő szurkolói zónában

a házigazda portugálok Cristiano Ronaldo góljait, majd csapatuk Svájc elleni győzelmét ünnepelték, amikor az ott tartózkodó angolok sörösüvegeket dobtak a tömegbe.

A szurkolói zónában a hazaiak mellett már több száz angol drukker tartózkodott, mert csapatuk a csütörtök esti elődöntőben Guimaraesben Hollandiával csap össze. A torna második elődöntőjére 18 ezer angol szurkolót várnak a rendezők.

Szemtanúk szerint szerda este a rohamrendőrök gumibottal tettek rendet a randalírozó angol drukkerek között, akik közül többet elvezettek. A rendbontók az eset során személyautókat rongáltak meg, akadályozták a forgalmat és sértő rigmusokkal illették többek között a pápát.

Mark Roberts, a brit rendőrség futballügyekben illetékes vezetője kiemelte: kedden este egy portói bárban már adódtak problémák az angol szurkolókkal, akik üvegeket törtek össze és kisebb károkat okoztak.

„Elképesztően kiábrándító és teljesen elfogadhatatlan ez a viselkedés”

- mondta.

Az FA a portugáliai torna előtt „Ne legyél idióta!” című kampányában hívta fel szurkolói figyelmét a „kínos és antiszociális” viselkedés mellőzésére. A video Gareth Southgate angol szövetségi kapitány üzenetével zárult, aki azt mondta: a szurkolók a csapat részei, viselkedjenek úgy, hogy az ország büszke legyen rájuk.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában