női vb

2019.07.11. 14:28

Kisebb fennakadásokkal ugyan, de jól működött a videóbíró

Kulcsár Katalin játékvezető szerint a használata nem volt zökkenőmentes, de a megítélése összességében pozitív volt a videóbírós rendszernek a vasárnap zárult női labdarúgó-világbajnokságon.

„A játékvezetők számára a videóbíró bevezetése jelentette a legnagyobb kihívást, mivel

csupán fél évünk volt felkészülni a használatára és élesben nem gyakorolhattunk bajnokságokban”

- mondta az M1 aktuális csatornán Kulcsár Katalin, aki arra utalt, hogy

amíg a férfi pontvadászatokban egyre több helyen alkalmazzák a rendszert, addig a női futballban ez a vb-n debütált.

A három mérkőzésen tevékenyen közreműködő, további kettőn negyedik játékvezetőként dolgozó Kulcsár elmondta, egy ízben maga is használta videóbírót, de az megerősítette a pályán hozott ítéletét az amerikai-spanyol nyolcaddöntőn.

„A vb előtt aláírtam volna ezt a teljesítményt, főleg hogy a kieséses szakaszban is szerepet kaptunk Török Katalinnal, aki az egyik asszisztensem volt. Ráadásul nagyobb hiba nélkül vezettük a meccseket” – mondta Kulcsár, aki második vb-jén fújta a sípot.

Elárulta, a bírókat két nappal a találkozók előtt jelölték ki, egy nappal előtte utaztak a helyszínre, majd másnap vissza a párizsi főhadiszállásra, ahol állandó edzésekkel készültek a feladatokra. Megjegyezte, a bíróküldés bejelentése után videóelemzést kaptak a két csapat taktikájáról, ami nagyban segíti a munkájukat, mert így például egy szögletnél jó eséllyel tudják, hogy hova érkezhet a labda.

A női labdarúgással kapcsolatban úgy fogalmazott, 15 év alatt nagyot fejlődött a színvonal, a győztes amerikai csapatról pedig azt mondta, fizikálisan kiemelkedett a mezőnyből.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában