DAC-Krakkó

2019.07.11. 11:27

Tömegverekedéstől zengett Pozsony óvárosa (videó)

Lengyel torkokból viszont Dunaszerdahelyen zúgott a Ria-Ria-Hungária!

A Dunaszerdahely csütörtökön játszik a Krakkó (Cracovia Kraków) csapatával az Európa Ligában. A mérkőzésre csoportosan érkeztek lengyel, holland és bolgár törzsszurkolók is. A lengyel és a holland tábor hagyományosan jó viszonyt ápol egymással, közösen járnak egymás meccseire. Ők csaptak össze a a bolgár Levszki Szofia szurkolóival – írja a Pesti Srácok különböző sajtóinformációkra hivatkozva. A bolgár csapat pénteken játszik Rózsahegyen. Az “ütközet” a vendégszurkolók között Pozsonyban zajlott le, a megjelent felvételek tanúsága szerint a szlovák főváros Óvárosa megsínylette a futballturisták vendégeskedését, akik konkrétan romokat, szétdúlt, összetört padokat, kávézó-teraszokat hagytak maguk után. Dunaszerdahelyen, ahol 20:30-kor kezdődik az Európa Liga selejtező mérkőzése ez időben semmilyen rendbontás nem történt, a lengyel szurkolók sörözgetve Magyarországot éltették – zúgott a Ria Ria Hungaria…

Hooligans.cz portál szerint konkrétan

a Sofia West 1999 tagjaival csaptak össze a lengyel és holland szurkolók, akik a Krakkónak jönnek szurkolni Dunaszerdahelyre.

Az Európa Liga első selejtezőkörének DAC-Cracovia Kraków mérkőzését a tavaly épült dunaszerdahelyi MOL Arénában tartják, 20:30-tól. A meccsre több ezer hazai és külföldi szurkolót várnak.

A tömegverekedés a pozsonyi óvárosban zajlott, ahová hatalmas erőkkel vonultak ki a rendőrök.

A szlovák rendőrség közleménye szerint legkevesebb 80 verekedőt állítottak elő.

Az interneten közzétett videókon az látható, hogy a félmeztelen örjöngő huligánok mindennel, amit csak érnek ütik, dobálják egymást. Feltépték és egymáshoz hajigálták a kávézók utcára kihelyezett székeit, asztalait, ablakokat, kirakatokat törtek be. A körülbelül fél órán át tartó harc után elképesztő romokat hagytak maguk után.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában