Tokió 2020

2019.10.10. 14:54

Állampolgárságáról döntött a kétszeres Grand Slam-bajnok

Lemondott az amerikairól és a japán állampolgárság mellett döntött Oszaka Naomi, aki így édesanyja szülőhazájának színeiben indulhat majd a jövő évi tokiói olimpia tenisztornáján.

A 21 esztendős sportolónak azért kellett meghoznia a döntést, mert a japán törvények szerint a Japánban született, de kettős állampolgársággal rendelkezőknek a 22. életévük betöltése előtt nyilatkozniuk kell nemzeti hovatartozásukról. A japán média csütörtökön arról számolt be, hogy Oszaka megtette azt az adminisztratív lépést, amely a japán állampolgárságának megtartásához szükséges.

A fiatal teniszező édesapja haiti származású, és a család akkor költözött az Egyesült Államokba, amikor Oszaka hároméves volt.

A kétszeres GS-tornagyőztes játékos hatalmas sztárnak számít Japánban, főleg azóta, hogy tavaly első japán teniszezőként nyert Grand Slamet, miután a US Open döntőjében legyőzte az amerikai Serena Williamst.

Oszaka az eddigi sikereit japánként érte el, szülei ugyanis korábban úgy döntöttek, hogy pályafutása során csak az ázsiai ország színeiben versenyez majd.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában