nba

2019.10.30. 09:46

Ennyi büntetőt még senki nem szórt be a Lakersben

Harmadik hazai mérkőzését is megnyerte a Los Angeles Lakers, amely a Memphis Grizzlies ellen győzött az észak-amerikai kosárlabdaliga (NBA) keddi játéknapján.

SHENZHEN, CHINA - OCTOBER 12: #3 Anthony Davis of the Los Angeles Lakers in action during a preseason game as part of 2019 NBA Global Games China at Shenzhen Universiade Center on October 12, 2019 in Shenzhen, Guangdong, China. Stringer / Anadolu Agency

Forrás: AFP / Anadolu Agency / Stringer

Fotó: Anadolu Agency

A Lakersben Anthony Davis 31 perc alatt 40 pontot dobott és 20 lepattanót szerzett, miközben büntetőkből új klubrekordot ért el: 27 kísérletéből 26 volt sikeres. A sokáig kiegyenlített mérkőzésen a Los Angeles két és fél negyeden át többnyire csak üldözte a vendégeket, de 22-0-ás rohammal zárta le a harmadik játékrészt, ezzel végleg átvette az irányítást. A Grizzlies a negyedik mérkőzésén a harmadik vereségét szenvedte el.

Az Atlanta nemcsak a Miami elleni mérkőzést veszítette el, hanem Trae Youngot is, a Hawks kulcsembere bokasérülés miatt alig 11 percet tölthetett pályán. A Heatben az elsőéves cserejátékos, Tyler Herro 29 perc alatt 29 pontot szerzett – 19-et a második negyedben -, míg Jimmy Butler és Goran Dragic egyformán 21 pontig jutott. A vesztes oldalon a mérkőzés legeredményesebb játékosaként John Collins 30 ponttal zárt.

A Denver három negyeden át kézben tartotta a Dallas elleni hazai találkozóját, melyen végül három pont döntött a jól hajrázó vendégek javára. Az összecsapáson kilenc Mavericks-játékos ért el legalább 10 pontot, a Nuggets három győzelem után az első vereségét szenvedte el a szezonban.

Eredmények:

Los Angeles Lakers – Memphis Grizzlies 120-91 Miami Heat-Atlanta Hawks 112-97

Denver Nuggets-Dallas Mavericks 106-109

Forrás: MTI

Borítókép: Anthony Davis bombaformában van

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában