Fed Kupa

2019.11.09. 13:51

1-1-re áll az ausztrál-francia döntő

A szombati két egyes mérkőzés után 1-1-re áll a női teniszkupa döntője, amely Perth-ben zajlik Ausztrália és Franciaország között.

Peking, 2019. október 6. A kétszeres Grand Slam-bajnok japán Oszaka Naomi a világelsõ ausztrál Ashleigh Barty ellen játszik a pekingi nõi tenisztorna döntõjében 2019. október 6-án. Oszaka 3:6, 6:3, 6:2 arányban gyõzött.

Forrás: MTI/EPA

Fotó: Hou Hvi Jung

A házigazdák számára jó jel lehetett, hogy előző Fed Kupa-diadaluk alkalmával, 45 éve Evonne Goolagong egy Grand Slam-trófeával és az (akkor Virginia Slims Championshipsnek hívott) WTA-világbajnokság megnyerésével „vezette fel” a Fed Kupa-diadalt, és idén is hasonló volt a helyzet: Ashleigh Barty győzött a Roland Garroson, majd a sencseni vb-n is, ráadásul Goolagong óta ő az első ausztrál világelső.

A párharc nyitányán mindazonáltal kevés oka volt 14 ezres közönségének az örömre a kinyitott tetejű Perth Arenában, amely éveken át otthont adott a szezonnyitó Hopman Kupának, a nem hivatalos vegyescsapat-világbajnokságnak.

A világranglistán 51. Ajla Tomljanovic ugyanis vajmi kevés ellenállást tudott kifejteni a remek formában érkezett Kristina Mladenovic (40.) ellen, aki vasárnap Babos Tímea oldalán megnyerte párosban a WTA-világbajnokságot.

A 26 éves, horvát születésű Tomljanovic – aki tavaly kapta meg az ausztrál állampolgárságot – a nyitószettben mind a négy adogatójátékát elvesztette, majd a második felvonásban 5:0-nál tudott csak szépíteni. A találkozó 71 percig tartott.

A házigazdák válasza csattanósra sikerült, mivel a 23 esztendős Barty még egyoldalúbb meccsen győzte le Caroline Garciát, aki tavaly még negyedik volt a WTA-rangsorban, jelenleg azonban csak 45.

A francia játékos szeptemberben a vuhani tornán még képes volt egy szettet nyerni riválisa ellen, ezúttal viszont egyszer sem tudta hozni a szerváját, és bréklabdáig is csak 6:0, 5:0-nál jutott el. A váratlanul sima összecsapás a sokadik rontott Garcia-ütéssel ért véget 56 perc elteltével, Barty pedig immár 15 meccs óta veretlen a Fed Kupában.

Vasárnap két egyes és egy páros mérkőzéssel zárul a finálé, amelyet idén rendeznek meg a hagyományos formában utoljára, mivel a nemzetközi szövetség jövőre – a férfi Davis Kupa mintájára – átszervezi a sorozatot.

A 2020-as, 2021-es és 2022-es döntőre Budapesten kerül sor. A selejtezőket február 7-8-án vívják, s a nyolc győztes csatlakozik az április 14. és 19. közötti, 12 csapatos finálé biztos résztvevőihez: a házigazda magyarokhoz, az idén döntős ausztrálokhoz és franciákhoz, valamint a szabadkártyás csehekhez.

Eredmény:

Ausztrália-Franciaország 1-1 – állás az első nap után

---------------------------------------------------------------

Ajla Tomljanovic-Kristina Mladenovic 1:6, 1:6

Ashleigh Barty-Caroline Garcia 6:0, 6:0

Forrás: MTI

Borítókép: Ashleigh Barty

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában