tokió 2020

2019.11.19. 12:30

Elkészült a tokiói Olimpiai Stadion

A jövő nyári ötkarikás játékok szervezői kedden közölték, hogy már csak a végső minőségbiztosítási és biztonsági ellenőrzés van hátra.

An aerial photo shows the new National Stadium under construction in Shinjuku Ward, Tokyo on November 12, 2019. It is the venue of Tokyo Olympics' opening and closing ceremonies, Athletics, Football and Athletics. The 2020 Summer Olympics is scheduled to take place from 24 July to 9 August 2020. ( The Yomiuri Shimbun )

Forrás: AFP / Yomiuri / The Yomiuri Shimbun

Fotó: Tsuyoshi Matsumoto

Az 1,25 milliárd dolláros (380 milliárd forint) létesítményt – melyet 2016 decemberében kezdtek el építeni – hivatalosan december 21-én adják át, az első sporteseményre pedig újévkor kerül sor, amikor a labdarúgó Japán Kupa döntőjét rendezik meg benne.

 

A 68 ezer fő befogadására képes aréna az 1964-es Olimpiai Stadion helyén épült, itt tartják majd a nyitó- és a záróünnepséget, az atlétikai versenyeket, valamint a futballtorna néhány mérkőzését.

A jövő nyári ötkarikás játékokra július 24. és augusztus 9. között kerül sor a japán fővárosban.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában