soha senkinek...

2019.11.04. 11:15

Hétfőn műtik a horrorsérülést szenvedett Gomest

Az Everton labdarúgójának a Tottenham Hotspur elleni vasárnapi bajnokin úgy tört el a jobb bokája, hogy elmozdultak a csontok.

Teammates comfort Everton's Portuguese midfielder André Gomes (C floor) as he gets attention for an injury during the English Premier League football match between Everton and Tottenham Hotspur at Goodison Park in Liverpool, north west England on November 3, 2019. (Photo by Oli SCARFF / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No video emulation. Social media in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No use in betting publications, games or single club/league/player publications. /

Forrás: AFP

Fotó: Oli Scarff

A portugál középpályást Szon Hung Min, a londoniak dél-koreai támadója hátulról akarta szerelni, Gomes pedig ennek nyomán elvesztette az egyensúlyát, szemből ütközött Serge Aurier-rel, és a földre érkezéskor kifordult a bokája.

Az eset során mindkét csapat játékosai, beleértve a kiállított csatárt is, sokkos állapotban figyelték társukat, akinek a lába természetellenes helyzetben állt.

Gomes lábát inkább ne figyeljék...

Az Everton közleményben tudatta, hogy megoperálják a futballistát, felépülése várható időtartamát illetően azonban nem bocsátkozott találgatásba. Marco Silva vezetőedző ugyanakkor hangsúlyozta, hogy minden támogatást megadnak neki.

„Mindenben támogatjuk Andrét és családját” – fogalmazott, majd hozzátette:

„Súlyosan megsérült, de száz százalékig biztos vagyok benne, hogy futballistaként és emberként is erősebbé válik, mert nagyszerű srác és igazi profi”.

Szon az eset után a könnyeivel küszködve hagyta el a játékteret. Csapattársa, Dele Alli utóbb a Sky Sportsnak nyilatkozva igyekezett őt védelmébe venni.

„Amikor bementem az öltözőbe, Szon teljesen össze volt törve, sírt. Ő az egyik legkedvesebb ember, akit ismerek, soha nem állt volna szándékában ilyesmit tenni”

- mondta.

A Goodison Parkban rendezett mérkőzés 1-1-es döntetlennel zárult. A hazai csapat a 12 perces hosszabbítás során, a 98. percben egyenlített.

Forrás: MTI

Borítókép: még a játékosok sem hittek a szemüknek

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában