gyilkosság a láthatáron

2019.11.13. 20:00

Rémisztő történetet osztottak meg a paraguayi legendáról

Megakadályozott egy bérgyilkost abban, hogy megölje Jose Luis Chilavert paraguayi kapust 1997-ben Faustino Asprilla, a kolumbiaiak korábbi válogatott labdarúgója.

Paraguayan star goalie Jose Luis Chilavert throws his gloves to Japanese supporters after a friendly match against Japanese club team Urawa Reds at Matsumoto city, central Japan 26 May 2002. Paraguay won the match 2-0 and will move to South Korea for the 2002 FIFA World Cup Korea/Japan, May 28. AFP PHOTO/Yoshikazu TSUNO (Photo by YOSHIKAZU TSUNO / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: Yoshikazu Tsuno

Az 50 éves ex-támadó egy tévéinterjúban felidézte, hogy a 22 éve vívott világbajnoki selejtezőn mindkettejüket kiállították Asuncionban. A 2-1-es paraguayi győzelemmel zárult találkozó után Asprillát szállodai szobájában felhívta egy bérgyilkos, és a beleegyezését kérte, hogy kivégezze Chilavertet.

„Mondtam neki, hogy megőrültél? Tönkreteszed a kolumbiai futballt! Ami a pályán történik, az ott is marad”

- mesélte az 57-szeres válogatott játékos hozzátéve, hogy az említett bűnöző 2004-ben életét vesztette egy lövöldözésben.

A botrányos meccsen a verekedés miatt piros lappal távozott Chilavert az oldalvonalnál orrba vágta a szintén kiállított Asprillát, akinek a védelmében Victor Aristizabal hátulról belerúgott Chilavertbe.

A csetepaténak a rohamrendőrök vetettek véget, a játékvezető pedig nyolc percet hosszabbított.

A 90-es években a drogkartellek komoly befolyással voltak a kolumbiai labdarúgásra, a legemlékezetesebb eset 1994-ben történt, amikor az egyesült államokbeli világbajnokságon öngólt rúgott – ezzel csapata kiesését okozó – Andres Escobart néhány nappal később agyonlőtték egy medellini bár előtt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában