gyémánt liga

2019.12.03. 14:00

Olimpiai bajnok kritizálta az új atlétikai irányt

Yohan Blake olimpiai és világbajnok jamaicai atléta a Gyémánt Liga jövő évi, új lebonyolítását, valamint Sebastian Coe-t is kritizálta.

A 29 éves sprinter szerint a nemzetközi szövetség (WA) és a GYL elnökének kezdeményezésére „hülye lépéseket” vezettek be az atlétikában.

„Gyarapítania kellene a sportágat, de ezzel a reformmal megöli”

- utalt Blake kedden egy indiai, promóciós eseményen Coe-ra. Hozzátette: szerinte minden versenyszám fontos, az atléták karrierjében pedig ezek a GYL-versenyek szakmailag és anyagilag is jelentős állomások.

A WA egy hónappal ezelőtt közölte, hogy

jövőre az ideinél nyolccal kevesebb, nemenként csak 12-12 szám lesz állandóan programban a GYL-viadalokon.

A 2020-as szezonban a 200 métert és a 3000 méter akadályt tíz, a diszkoszt és a hármasugrást két versenyen láthatják majd a nézők, ugyanakkor ezekben nem lehet majd pontokat gyűjteni, így a zürichi döntőben sem szerepelnek.

A versenyszámokat a televíziós közvetítés miatt csökkentették, ugyanis így férnek be a 90 perces műsoridőbe.

Jövőre 14 plusz 1 versenyből áll majd az április 17-én rajtoló és szeptember 11-én záruló évi GYL-szezon, ami mellett egy második számú, egynapos viadalokat tömörítő sorozatot is elindít a nemzetközi szövetség Kontinentális Kör (Continental Tour) néven, amelyben a Gyulai Memorial is helyet kapott. Itt elsősorban azokban a számokban versenyeznek majd, amelyek nem állandó részei a GYL-viadaloknak.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!