a berni döntő

2019.12.03. 19:00

Visszakapja eredeti nevét a stadion, amely Puskásék legrosszabb emlékeit őrzi

Egy új szponzori megállapodásnak köszönhetően a következő szezontól ismét Wankdorf Stadion lesz a neve az 1954-es labdarúgó világbajnoki döntő helyszínének.

Hungary's team captain Ferenc Puskas (2nd of right) and Germany's team captain Fritz Walter (2nd of left) are standing between referee William Ling (M) and linesmen Vincenzo Orlandini (l) and Benjamin Griffith (R) before the beginning of the FIFA World Cup final in 1954. Ferenc Puskas died at the age of 79 in 2006.

Forrás: AFP / DPA / dpa Picture-Alliance

Fotó: DPA/AFP

A legendás berni arénát – ahol a fináléban a nyugatnémetek 3-2-re legyőzték a magyar válogatottat – a 2008-as svájci-osztrák közös rendezésű Európa-bajnokság óta Stade de Suisse-nek hívták, most azonban az ott játszó Young Boys olyan szponzori megállapodást kötött egy biotechnológiai céggel, amelynek részeként a létesítmény visszakapja eredeti nevét.

A svájci főváros Wankdorf városrészében lévő stadionban játszották az 1961-es BEK-döntőt is.

Az eredetileg ott álló arénát 1925-ben adták át, 2001 augusztusában lebontották, a helyén épült meg a 2005-ben átadott, jelenleg is működő, 32 000 néző befogadására alkalmas stadion.

Forrás: MTI

Borítókép: William Ling játékvezető jobbján Puskás, a magyarok, balján Fritz Walter, a nyugatnémetek csapatkapitánya az 1954-es vb-döntő előtt a Wankdorf Stadionban

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában