Ausztrál tűzvész

2020.01.28. 11:13

Drogba és Trezeguet is pályára lép a gálameccsen

A jótékonysági foci teljes bevételét a tűzvész okozta károk enyhítésére ajánlották fel.

Ivory Coast's football star Didier Drogba plays with a ball on the football ground of the Primary School Didier Drogba during its inauguration on January 17, 2018 in Pokou-Kouamekro, near Gagnoa, central-western Ivory Coast. - Ivory Coast's football star Didier Drogba sponsored the construction of a primary school in Pokou-Kouamekro, near Gagnoa, central-western Ivory Coast. (Photo by SIA KAMBOU / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: Sia Kambou

Az ausztrál szövetség kedden bejelentette, hogy a gálát május 23-án az Olimpiai Stadionban rendezik meg. Hozzátették: az elefántcsontparti és a világbajnok francia támadó mellett már a biztos résztvevők között van a trinidadi Dwight Yorke, a dél-koreai Pak Csi Szong, az antiguai származású, de angol válogatott Emile Heskey, a horvát Dario Simic, a kanadai Dwayne de Rosario, a kameruni Geremi, a portugál Pedro Mendes és az olasz Claudio Marchisio. Az ausztrál csapatban Mark Bosnich, John Aloisi és Mark Milligan is pályára lép.

 

A szervezők a teljes bevételt a károsult labdarúgókluboknak és a sérült létesítmények helyreállítására ajánlották fel.

Ausztráliában a szeptember óta tomboló bozóttüzek legalább 33 halálos áldozatot követeltek, több mint háromezer otthon vált lakhatatlanná, és hatalmas kár keletkezett az élővilágban, akár egymilliárd állat is elpusztulhatott.

Forrás: MTI

Borítókép: Drogba Afrikába is ellátogatott játszani a helyiekkel

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában