új pályán

2020.02.13. 17:30

Kubica a német túraautó-bajnokságban folytatja pályafutását

A 35 esztendős pilóta egy BMW-vel, az ART Grand Prix csapatában indul a DTM-ben, de közben megtartja tartalékversenyzői állását a Forma-1-es Alfa Romeo istállónál.

KUBICA Robert (pol), Williams Racing F1 FW42, portrait during the 2019 Formula One World Championship, Brazil Grand Prix from November 15 to 17 in Sao Paulo, Brazil - | usage worldwide

Forrás: AFP / HOCH ZWEI / dpa Picture-Alliance

Fotó: Picture-Alliance/AFP

„Számomra a DTM a világ egyik legerősebb és legjobb versenysorozata” – jelentette ki a krakkói születésű Kubica, aki 2006-ban a BMW Sauber színeiben mutatkozott be a Forma-1-ben, és pályafutása egyetlen F1-es futamgyőzelmét is ennek a csapatnak a színeiben aratta a 2008-as Kanadai Nagydíjon. A BMW Sauber a mostani Alfa Romeo istálló jogelődje.

Kubica később a Renault-nál versenyzett, majd 2011-es súlyos ralibalesete után 2017-ben, tesztpilótaként tért vissza a Forma-1-be. Tavaly már teljes szezont teljesített a Williams színeiben, de csak egy pontot szerzett a 21 futamon.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában