Járvány

2020.03.12. 13:25

Nem indul a McLaren Ausztráliában, pozitív lett az egyik teszt

A McLaren Racing csütörtökön hivatalos közleményben tudatta, hogy az istálló nem indul a Formula–1 hétvégi melbourne-i idénynyitóján, mert az egyik csapattag pozitív koronavírustesztet produkált.

A közlemény arról nem szól, kiről van szó. Az érintett csapattag a tünetek jelentkezése után azonnal önkéntes karanténba vonult, ápolását időközben átvették a helyi egészségügyiek – írja a Nemzeti Sport.

Korábban a lap már beszámolt arról, hogy Ross Brawn, a Formula–1 sportigazgatója a koronavírus-járvány várható következményeivel kapcsolatban leszögezte: nem rendeznek olyan helyszínen versenyt, ahova akár csak egy csapat nem utazhat el.

Elmondta ugyanakkor azt is, hogy más a helyzet, ha egy csapat a saját döntése alapján marad távol egy versenytől – a McLaren Racing lépése ebbe a kategóriába tartozik, azaz vélhetően eznem befolyásolja a melbourne-i idénynyitó megrendezését.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában