Járvány

2020.04.20. 08:57

A szövetségi elnök szerint szükség lesz zárt kapus meccsekre

Fritz Keller ugyanakkor a szurkolók szempontjait is megérti.

HANDOUT - 18 March 2020, Hessen, Frankfurt/Main: DFB President Fritz Keller takes part in a video press conference of the German Football Association (DFB) The topic is the effects and consequences of the postponement of the European Championship to the summer of 2021. Photo: Thomas Böcker/DFB/dpa - only for use in accordance with contractual agreement

Forrás: AFP / DPA

Fotó: Thomas Böcker

A Német Labdarúgó Szövetség (DFB) elnöke a Kicker magazinban vendégszerzőként arról írt, hogy tudja jól, a drukkerek mennyire szeretnék látni újra csapatukat.

A jelentős tömegeket vonzó események, így például a sportmérkőzések tilalmát Németországban augusztus 31-ig meghosszabbították.

A folytatás viszont azért is rendkívül fontos a legtöbb klub számára, hogy a televíziós közvetítések jogdíjainak köszönhetően elkerülje a csődhelyzetet.

„Tisztában vagyunk azzal, hogy a szurkolók adják a labdarúgás szívét”

- fogalmazott az elnök.

Hozzátette, az elmúlt napokban számos szurkolói csoporttal, szervezettel egyeztettek, amelyek hevesen ellenzik, hogy nézők nélkül folytatódjon a bajnokság.

A Bundesliga egyelőre április 30-ig szünetel,

Keller jelezte, hamarosan döntenek a 36 profi csapat bevonásával a hogyan továbbról. Hozzátette, gyors és bürokráciamentes rendelkezéseket akarnak hozni, hogy segítsék a bajba jutott egyesületeket.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában