Járvány

2020.04.03. 12:50

Nem változik az eredeti program, Szapporó is helyszín marad

A nyári játékokat a múlt héten halasztották el a koronavírus-járvány miatt.

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) jövőre is azt a versenyprogramot próbálja majd követni, amely idén érvényes lett volna a tokiói olimpián, és Szapporó is versenyhelyszín marad.

A nyári játékokat a múlt héten halasztották el a koronavírus-járvány miatt, s hétfőn az is kiderült, hogy szinte napra pontosan egy évvel az eredetileg kijelölt időpont után, 2021. július 23. és augusztus 8. között rendezik majd.

Az insidethegames.biz portál úgy tudja, hogy a várható hőség miatt a jóval északabbra fekvő Szapporó marad a maratoni futó és a gyalogló számok házigazdája, s a NOB általánosságban arra törekszik, hogy az legyen a lebonyolítás időrendje, amely idén lett volna.

Ezt a NOB sportolói bizottsága is támogatja, Kit McConnell, a szervezet sportigazgatója ugyanakkor jelezte: bizonyos módosításokra szükség lehet.

„Az alapok már megvannak, ezek érvényesek 2021-re is, beleértve a szapporói helyszínt is. Bizonyos kiigazításokra azonban szükség lehet, ezeket áttekintjük.” – mondta McConnell.

A szervezők szerint több szempontból is meg kell vizsgálni a kialakult helyzetet, ezek közül az egyik az, hogy elképzelhető, bizonyos versenyhelyszínek jövőre már nem állnak rendelkezésre. Ezt Thomas Bach, a NOB elnöke is elismerte.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában