Járvány

2020.05.11. 10:40

A korlátozások ellenére lehet verseny Silverstone-ban

A Forma-1 irányítói szerint júliusban megrendezhető Silverstone-ban a Brit Nagydíj még akkor is, ha a szigetországban érvényben maradnak a koronavírus-járvány miatt elrendelt kormányzati korlátozások.

Start of the race. GASLY Pierre (fra), Scuderia Toro Rosso Honda STR13, PEREZ Sergio (mex), Force India F1 VJM11, action during the 2018 Formula One World Championship, Grand Prix of England from july 5 to 8, in Silverstone, Great Britain - Photo DPPI

Forrás: AFP / DPPI / DPPI Media

Fotó: DPPI via AFP

A Sun című brit napilap kormányzati információkra hivatkozva arról írt, hogy

az országon belüli utazási tilalom alól bizonyos sportágak résztvevői, így a labdarúgócsapatok és a Forma-1-es istállók mentesülni fognak.

A sportolókat és a stábtagokat ugyanakkor szigorú tesztelési folyamatnak vetik alá, és ha valakinek pozitív lesz a koronavírus tesztje, annak azonnal karanténba kell mennie. A Forma-1 irányítói a Reuters brit hírügynökségnek megerősítették, hogy

folyamatosan tárgyalnak a kormánnyal a Brit Nagydíj megrendezésének lehetséges forgatókönyveiről.

Az F1-es világbajnokság idei szezonja nem kezdődött még el, az idénynyitó márciusi Ausztrál Nagydíjat törölni kellett, és ugyanerre a sorsra jutott a monacói, valamint a francia futam. További hét versenyt elhalasztottak, és a jelenlegi tervek szerint a szezon július elején Ausztriában, egy dupla hétvégével (július 5. és 12.) kezdődhet el, zárt kapuk mögött. Ezután következne július 19-én a Brit, augusztus 2-án pedig a Magyar Nagydíj.

A silverstone-i versenypálya vezetősége azt már korábban jelezte, hogy csak akkor tudja – zárt kapuk mögött – megrendezni a vb-futamot, ha arra engedélyt kap a kormányzattól.

Nagy-Britanniában eddig csaknem 32 ezer halálos áldozata van a világjárványnak.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában