borussia dortmund

2020.05.08. 15:00

Götze megy, Sancho marad Dortmundban

Sajtóinformációk szerint nem hosszabbítja meg világbajnok labdarúgója, Mario Götze nyáron lejáró szerződését a Borussia Dortmund, Jadon Sancho viszont továbbra is a csapat tagja marad.

21 April 2019, Baden-Wuerttemberg, Freiburg: Soccer: Bundesliga, SC Freiburg - Borussia Dortmund, 30th matchday in the Schwarzwaldstadion. Marco Reus, Jadon Sancho and Mario Götze (l-r) of Dortmund cheer the 1:0. (recrop) Photo: Patrick Seeger/dpa - IMPORTANT NOTE: In accordance with the requirements of the DFL Deutsche Fußball Liga or the DFB Deutscher Fußball-Bund, it is prohibited to use or have used photographs taken in the stadium and/or the match in the form of sequence images and/or video-like photo sequences.

Forrás: AFP / DPA / dpa Picture-Alliance

Fotó: Patrick Seeger

A német Sport1 tv úgy tudja, hogy a 27 éves játékosnak új klubot kell keresnie, miután szabadon igazolhatóvá válik. Az egyelőre még bizonytalan, hogy hol folytatja – áll a híradásban.

A médiában olasz csapatoknál merült fel a középpályás neve, de legutóbb a Nice-szel is hírbe hozták.

„Ezt én is olvastam, de nem tudom, honnan jön ez a hír” – mondta a Sport1-nek Julien Fournier, a francia egyesület sportigazgatója.

„Mario Götze természetesen nagyon érdekes játékos, de nem vagyunk kapcsolatban sem vele, sem a tanácsadóival. Nem is volt soha célunk, és most sem az, hogy a csapatunkhoz csábítsuk.”

Götze szerezte a 2014-es brazíliai világbajnokság döntőjének egyetlen gólját – a németek ezzel diadalmaskodtak az argentinok felett -, azóta azonban egészségi gondok hátráltatták, és sem akkori csapatában, a Bayern Münchenben, sem visszatérve a Dortmundhoz nem találta meg korábbi jó formáját.

Sancho marad?

A Sky Sports arról számolt be, hogy a 20 éves angol válogatott támadóért ugyan sorban állnak a klubok – Angliában a Manchester United számított eddig az első számú kérőnek, de már az FC Barcelonával is hírbe hozták -, a német egyesület

ezen a nyáron azonban nem adja el egyik legnagyobb értékét.

A sportadó ugyanakkor

arról is beszámolt, hogy Sancho továbbra sem szándékozik meghosszabbítani 2022 nyarán lejáró szerződését,

ezért az átigazolása továbbra is terítéken marad.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában