barcelona

2020.05.12. 11:30

Laporta: ha megválasztanak, visszahozom Guardiolát

Joan Laporta visszacsábítaná Josep Guardiolát az FC Barcelona labdarúgócsapatának kispadjára, amennyiben 2021-ben megválasztják a klub elnökének.

Barcelona president Joan Laporta (R) shakes hands with his new coach and former Barcelona player Pep Guardiola after he signed a two-year contract to coach the club on June 5, 2008 in Barcelona. Guardiola inherits a talented team including youngsters such as Lionel Messi and Bojan Krkic but there are sure to be summer exits as Guardiola looks to stamp his mark on the team. AFP PHOTO/HO/www.fcbarcelona.cat RESTRICTED TO EDITORIAL USE (Photo by www.fcbarcelona.cat / AFP)

Forrás: AFP / www.fcbarcelona.cat

Fotó: AFP

Laporta 2003 és 2010 között már irányította a katalán egyesületet,

az ő idejében került az utánpótlásból a felnőttek élére Guardiola,

akinek regnálása alatt a gárda 14 trófeát, közte három bajnoki címet és két Bajnokok Ligája-elsőséget gyűjtött be.

„Nagyon szeretném, ha visszatérne, ugyanakkor ő most a Manchester City menedzsere és a döntést természetesen neki kell meghoznia. Ő egy igazi mérföldkő a klub történetében, és azt gondolom, minden katalán szeretné, ha visszatérne”

- nyilatkozta Laporta.

Guardiolát 2021-ig köti szerződés a manchesteri klubhoz, a jövője ugyanakkor egyelőre bizonytalan, mivel a pénzügyi fair play megsértéséért a csapatot kizárták a Bajnokok Ligája következő két kiírásából.

Forrás: MTI

Borítókép: Laporta és Guardiola a nagy menetelés előtt

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában