nba

2020.06.11. 11:45

Elhunyt a Trail Blazers alapítója

Életének 97. évében távozott Harry Glickman, az észak-amerikai kosárlabda-bajnokságban (NBA) szereplő portlandi csapat egyik alapítója.

A hírt a klub közölte szerdán este, a halál okát nem tudni. Úgy fogalmaztak: az egykori alapító „az oregoni profi sport atyja” volt.

Az eredeti foglalkozása szerint újságíró Glickman egyike volt annak a négy üzletembernek, akik 1970-ben engedélyt kaptak a ligától a Trail Blazers létrehozására. A sportvezető 1988-ig rendelkezett tulajdonrésszel az együttesben, melyben 1970-től 1994-ig töltött be különböző pozíciókat. A csapat egyetlen bajnoki címének idején, 1977-ben a gárda főigazgatójaként tevékenykedett. Az oregoni együttes eddig háromszor játszott nagydöntőt az NBA-ben, az 1977-es siker után 1990-ben és 1992-ben is megnyerte a Nyugati főcsoportot, a fináléban viszont előbb a Detroit Pistonstól, majd a Chicago Bullstól kikapott.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában