tragédia

2020.07.08. 09:59

Vízbe fulladt a kétszeres világbajnok snowboardos

Az ausztrál Alex Pullin egyedül indult szigonyos halászatra és sziklaugrásra, a holttestét pedig egy mesterséges zátonyon találták meg.

Jarryd Hughes (L-R) from Australia who took second place, winner Alex Pullin from Australia and Alessandro Haemmerle aus Austria who took third place stand on the winner's pedestal at the snow boarding cross World Cup in Feldberg, Germany, 12 February 2017. Photo: Patrick Seeger/dpa

Forrás: AFP / DPA / dpa Picture-Alliance

Fotó: Patrick Seeger

A tragédia szerdán történt a Gold Coast egyik strandjának közelében. A kiérkező orvosi csapat megpróbálta újraéleszteni, de nem járt sikerrel.

A 32 éves sportoló vitte az ország zászlóját a 2014-es szocsi téli olimpia megnyitóján. Világbajnoki címeit 2011-ben és 2013-ban szerezte, és ott volt a 2010-es vancouveri, majd a 2018-as phjongcshangi ötkarikás játékokon is. Utóbbin hatodik helyen végzett.

Geoff Lipshut, az ausztrál téli sportokat felügyelő intézet ügyvezetője azt mondta: Pullin a múlt hónapban a visszavonulás mellett döntött, de hivatalosan ezt még nem jelentette be.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában