nhl

2020.08.25. 07:41

A Dallas újra kiütötte a Coloradót

A Dallas Stars a párharc második mérkőzésén is öt gólt szerezve nyert a Colorado Avalanche ellen az észak-amerikai jégkorongliga (NHL) rájátszásának hétfői játéknapján.

A Nyugati főcsoport elődöntőjében zajló ütközet első felvonásán 5-3-ra győzött a Dallas, a másodikon viszont csak két gólt kapott. Igaz, azzal a második harmad közepéig vezetett az ellenfél. Ekkor azonban Joe Pavelski és Radek Faksa 43 másodpercen belül talált a Colorado kapujába. A Stars csapata ebben a szakaszban még két gólt szerzett, amivel gyakorlatilag eldöntötte a hétfői összecsapást. Az 5-2-es végeredmény tíz másodperccel a vége előtt üres kapus találattal alakult ki.

Keleten a New York Islanders magabiztos győzelemmel kezdte elődöntőjét a Philadelphiával szemben Torontóban. A 4-0-s sikerhez Szemjon Varlamov 29 védéssel járult hozzá. Az orosz kapusnak ez volt a mostani rájátszásban a második, az összes playoff-szereplését tekintve pedig a negyedik hibátlan produkciója.

Az NHL alapszakasza március 12-én szakadt félbe a koronavírus-járvány miatt, a rájátszás augusztus 11-én kezdődött két helyszínen – Torontóban és Edmontonban – zárt kapuk mögött, teljes elszigeteltségben, hivatalos elnevezéssel „buborékban”.

A csapatok négy győzelemig tartó párharcokat vívnak egymással.

A rájátszás eredményei, elődöntők:

Keleti főcsoport:

Philadelphia Flyers-New York Islanders 0-4

A párharc állása: 0-1

Nyugati Főcsoport:

Colorado Avalanche-Dallas Stars 2-5

Az állás: 0-2

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában