forma-1

2020.08.26. 17:30

Hamiltont lenyűgözte Schumacher fia

A címvédő és hatszoros Forma-1-es világbajnok Lewis Hamiltonnak „imponál” a hétszeres vb-győztes Michael Schumacher fiának, Micknek az eddigi pályafutása és a személyisége is.

Mercedes' British driver Lewis Hamilton ties his hair after securing the pole position during the qualifying session at the Circuit de Catalunya in Montmelo near Barcelona on August 15, 2020 ahead of the Spanish F1 Grand Prix. (Photo by ALBERT GEA / POOL / AFP)

Forrás: AFP / POOL

Fotó: Albert Gea

„Azt kell mondanom, hogy

ő az egyike azoknak a fiatal versenyzőknek, aki a leginkább lenyűgözött, amikor megismertem. Mindenek előtt a személyisége miatt”

- nyilatkozta a 35 éves brit a Forma-2-ben versenyző és a Ferrari versenyzőakadémiáján pallérozódó, 21 esztendős németről a Sport Bildnek adott interjúban.

„Nagyon szerény, egyszerűen csak azért versenyez, mert szeret versenyezni, de közben két lábbal a földön áll, ami nekem nagyon tetszik”

- mondta Hamilton, aki szerint Micknek nem lesz könnyű édesapja nyomdokaiba lépni.

„Michael minden tekintetben feszegette a határokat ebben a sportágban, Mick viszont a saját útját járja, és szerintem nagyszerűen csinálja” – jelentette ki a brit címvédő, aki Schumacher után a Forma-1 történetének második hétszeres világbajnoka lehet, a futamgyőzelmek számát tekintve pedig még három siker hiányzik neki ahhoz, hogy beérje a legendás német versenyző 91 diadalt számláló rekordját.

„Néha meg kell csípnem magam, hogy elhiggyem, mennyi vb-címem van,

a mindennapokban ritkán gondolok a világbajnokságra, vagy az eddig megnyert hat trófeára” – mondta Hamilton, aki az összetett pontverseny éllovasaként utazik a hétvégi Belga Nagydíj helyszínére.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában