MVP

2020.08.09. 09:30

Megvan a Top 3 – közülük kerül ki az NBA idei legjobbja

A címvédő Jannisz Antetokunmpo (Milwaukee Bucks), a négyszeres győztes LeBron James (Los Angeles Lakers), vagy a 2018-ban első James Harden (Houston Rockets) lesz az észak-amerikai kosárlabda-bajnokság (NBA) szezonjának a legértékesebb játékosa (MVP).

NEW YORK, USA - JANUARY 22: LeBron James (23) of Los Angeles Lakers is seen during NBA match between New York Knicks and Los Angeles Lakers at Madison Square Garden in New York, United States on January 22, 2020. Tayfun Coskun / Anadolu Agency

Forrás: AFP / Anadolu Agency

Fotó: Tayfun Coskun

Az NBA az egyéni kategóriákban szombaton hirdette ki a három legtöbb szavazatot kapott játékost,

a görög Antetokunmpo sikerével a 12. lenne a liga történetében, aki megvédi címét, míg James a Kareem Abdul-Jabbar, Michael Jordan, Bill Russell trió mellé csatlakozna mint legalább ötszörös győztes.

Antetokunmpo a MVP cím mellett az Év védőjátékosa-díjra esélyes, ebben a kategóriában a sorozatban harmadik sikerére hajtó Rudy Gobert-rel (Utah Jazz) és Anthony Davisszel (Los Angeles Lakers) kell megküzdenie.

Az Év újonca címre a legnagyobb esélyes Ja Morant (Memphis Grizzlies), aki mellé Kendrick Nunn (Miami Heat) és Zion Williamson (New Orleans Pelicans) került fel a listára, míg a legtöbbet fejlődött játékos Bam Adebayo (Miami Heat), Luka Doncic (Dallas Mavericks) vagy Brandon Ingram (New Orleans Pelicans) lesz. A legjobb csereember címre Montrezl Harrell (Los Angeles Clippers), Dennis Schröder (Oklahoma City Thunder) és Lou Williams (Los Angeles Clippers) pályázik.

Az NBA egyelőre nem jelentette be, hogy a sportújságírók szavazásának végeredményét mikor hozza nyilvánosságra.

A voksoláson csak a koronavírus-járvány előtti időszakban nyújtott teljesítményt veszik figyelembe.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában