forma-1

2020.08.17. 19:00

Nem csak Hamilton döntött rekordot a hétvégén

A címvédő és hatszoros világbajnok Lewis Hamiltonon, a Mercedes brit versenyzőjén kívül Kimi Räikkönen, az Alfa Romeo finn pilótája is rekordot döntött a vasárnapi Forma-1-es Spanyol Nagydíjon.

Alfa Romeo's Finnish driver Kimi Raikkonen takes part in the third practice session at the Circuit de Catalunya in Montmelo near Barcelona on August 15, 2020 ahead of the Spanish F1 Grand Prix. (Photo by Alejandro Garcia / POOL / AFP)

Forrás: AFP / POOL / Alejandro Garcia

Fotó: AFP

A 35 esztendős Hamiltonnak ez volt pályafutása 156. dobogós helyezése, mellyel csúcsot állított fel. Az eddigi rekordot a hétszeres vb-győztes német Michael Schumacher tartotta, aki karrierje során 155 alkalommal állhatott dobogón.

A formula1.com összefoglalója szerint

a 40 esztendős Räikkönen immár 83 978 kilométeren át vezetett Forma-1-es autót versenykörülmények között, ezzel a kétszeres vb-győztes spanyol Fernando Alonso rekordját döntötte meg.

A négyszeres világbajnok német Sebastian Vettel hetedik lett Barcelonában, ezzel pályafutása során már több mint 3000 világbajnoki pontot gyűjtött, ami eddig csak Hamiltonnak sikerült.

A harmadik Valtteri Bottas, a Mercedes finn versenyzője karrierje 50. dobogós helyezését érte el, és csak eggyel marad el honfitársától, a kétszeres vb-győztes Mika Häkkinentől.

A második Max Verstappen, a Red Bull holland pilótája sorozatban ötödször állt fel a dobogóra, míg a monacói Charles Leclerc-nek ez volt az első ferraris versenye, amelyet műszaki hiba miatt kellett feladnia.

Forrás: MTI

Borítókép: Räikkönen a haramadik szabadedzésen Spanyolországban

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában