tokió 2020

2020.11.06. 13:50

Könnyen lehet, hogy Szalah is ott lesz az olimpián

Savki Garib, az egyiptomi U23-as labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya Mohamed Szalah-val is számolna a tokiói játékokra utazó csapatában.

Liverpool's German manager Jurgen Klopp (L) celebrates with Liverpool's Egyptian midfielder Mohamed Salahl at the end of the UEFA Champions league football match Atalanta Bergamo vs Liverpool, on November 3, 2020 at the Atalanta stadium in Bergamo. (Photo by MIGUEL MEDINA / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: Miguel Medina

A Liverpool 28 éves támadója lenne a három engedélyezett túlkoros közül az egyik.

„A csapat szakmai stábja és az Egyiptomi Labdarúgó Szövetség is szeretné behívni Mohamed Szalah-t”

- idézte Garibnak az Ahram Online-nak adott nyilatkozatát az olimpiai sportokkal foglalkozó insidethegames.biz oldal. A szakvezető hangsúlyozta, hogy Szalah világklasszis játékos, és reményét fejezte ki, hogy rendelkezésre tud majd állni.

A tréner szerint Szalah szerepvállalásával megnőne az esélye annak, hogy az egyiptomi válogatott érmet szerez, és példaként említette Neymart, akivel a brazilok Rio de Janeiróban olimpiai bajnokok lettek.

„Ha ilyen játékos is van a keretedben, a célok megváltoznak”

- fogalmazott.

Szalah ott volt a 2012-es londoni olimpián, amelyen három góllal segítette negyeddöntőig jutó csapatát. A 2016-os játékokra nem jutott ki Egyiptom. Az afrikai ország labdarúgó-válogatottjának legjobb eredménye két negyedik hely, melyet az 1928-as amszterdami és az 1964-es tokiói olimpián harcolt ki.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában