Női torna Eb

2020.12.10. 16:57

Kovács Zsófia is a csapatban

A csapatverseny selejtezőjében az öt csapattagból négy versenyezhet, és a három legjobb eredmény számít.

Az egyéni összetett 2017-es ezüstérmese, Kovács Zsófia is bekerült a magyar női tornászválogatott keretébe a jövő csütörtökön kezdődő Európa-bajnokság előtt, amelyre a törökországi Mersinben kerül sor.

Draskóczy Imre szövetségi kapitány döntése szerint Bácskay Csenge, Székely Zója (mindkettő Postás SE), Kovács Zsófia, Makovits Mirtill (mindkettő Dunaferr SE), Schermann Bianka (MTK Budapest) összeállításban szerepel majd a felnőtt csapat a kontinensviadalon.

A csapatverseny selejtezőjében az öt csapattagból négy versenyezhet, és a három legjobb eredmény számít. A hatos döntőben öt tornászból három léphet a szerekhez, és mindhárom eredmény számít. A felnőtt selejtező egyben kvalifikáció a nyolcfős szerenkénti finálékba, ahova országonként két tornász juthat.

„Jól felkészültünk, több szólításunk is volt, emellett sok edzőtáborunk volt Tatán és a fővárosban is. Akkor már boldog leszek, ha mindenki a tudásához mérten teljesít, és megcsinálja a gyakorlatát” – idézte a magyar szövetség sajtóközleménye Draskóczy Imrét.

A szakvezető hozzátette, a csapatversenyen fontos lesz, hogy ne maradjon bent rontott gyakorlat. Kovács Zsófiáról úgy vélekedett, ha jól kijön a lépés, akkor felemáskorláton vagy gerendán döntőbe kerülhet.

A küldöttség szombaton indul Törökországba.

A program (magyar idő szerint):

December 17., csütörtök: selejtező 12.45

December 19., szombat: csapatverseny, döntő 13.30

December 20., vasárnap: szerenkénti döntők 8.00

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában