Ország-világ

2020.12.17. 19:48

Szon Hung Min nyerte a Puskás Ferenc-díjat

Szon Hung Min, a Tottenham Hotspur dél-koreai támadója nyerte az év legszebb góljáért járó Puskás Ferenc-díjat, melyet csütörtökön a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) zürichi online gáláján adtak át.

Son Heung-min, a Tottenham Hotspur csatára (kivetítőn) beszél, miután elnyerte az év legszebb góljáért járó Puskás Ferenc-díjat a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség, a FIFA virtuáis díjkiosztó gálaestjén a szövetség zürichi székházában 2020. december 17-én.

Forrás: MTI/EPA/Getty

Fotó: Valeriano di Domenico

A 28 esztendős futballista tavaly decemberben a Burnley ellen saját térfeléről indulva, egy nagyszerű szóló végén szerzett felejthetetlen gólt. A 11 jelölt közül Szon mellett még két uruguayi, Giorgian De Arrascaeta és Luís Suárez szerepelt szűkített hármas listán.

Szon az online interjúban elmondta, az első gondolata, miután átvette a labdát, a passz volt, de mivel nem talált társat, ezért megindult, és végül saját magát is meglepve sikerült góllal befejeznie a szólót. Ezt a találatot a Premier League-ben is az előző idény legszebb góljának választották.

Borítókép: Szon Hung Min, a Tottenham Hotspur csatára (kivetítőn) beszél, miután elnyerte az év legszebb góljáért járó Puskás Ferenc-díjat a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség, a FIFA virtuális díjkiosztó gálaestjén a szövetség zürichi székházában 2020. december 17-én

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában