Férfi kézilabda-vb

2021.01.14. 23:13

Győzelemmel mutatkozott be a beugró Svájc

Csak kedden este tudták meg, hogy a koronavírusos megbetegedések miatt visszalépett Egyesült Államok helyett ők vehetnek részt a tornán.

Svájc válogatottja 28-25-re legyőzte Ausztria csapatát az egyiptomi férfi kézilabda-világbajnokság csoportkörének első fordulójában, csütörtökön.

Az első félidőben szinte végig szoros volt az állás, majd a második felvonást egy 5-1-es sorozattal kezdték a svájciak, az ekkor megszerzett előnyüket pedig egészen a végéig megőrizték, ezzel nagy lépést tettek a középdöntőbe jutás felé.

A svájciak csütörtök délelőtt érkeztek az észak-afrikai országba, mert csak kedden este tudták meg, hogy a koronavírusos megbetegedések miatt visszalépett Egyesült Államok helyett ők vehetnek részt a tornán.

A szlovénok az alexandriai H csoportban 22 góllal legyőzték a Koreai Köztársaság együttesét. A veszprémi Blaz Blagotinsek három, a szegedi Nik Henigman és Matej Gaber két-két, Dean Bombac négy, Borut Mackovsek pedig szintén négy gólt dobott.

A dél-koreaiak a márciusi olimpiai selejtezőtorna miatt nem a legerősebb keretükkel vesznek részt a világbajnokságon.

Az F csoportban Algéria csak kétszer vezetett az egész meccsen – a legelején 1-0-ra, majd a legvégén 24-23-ra -, mégis legyőzte Marokkót, mert 6-1-es sorozattal zárta a találkozót.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában