arculcsapás

2021.01.22. 10:00

Klopp: vicces lenne, ha most a címvédésről beszélnék

Elsősorban saját magát tartja felelősnek a vendég Burnley-től elszenvedett csütörtök esti 1-0-s vereségért Jürgen Klopp, az angol labdarúgó-bajnokságban címvédő FC Liverpool vezetőedzője, aki szerint csaknem négy év után először kikapni hazai pályán felér egy „arculcsapással”.

Liverpool's German manager Jurgen Klopp (R) reacts with Liverpool's Brazilian goalkeeper Alisson Becker (L) at the end of the English Premier League football match between Liverpool and Burnley at Anfield in Liverpool, north west England on January 21, 2021. (Photo by Jon Super / POOL / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No video emulation. Social media in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No use in betting publications, games or single club/league/player publications. /

Forrás: AFP / POOL

Fotó: Jon Super

A BBC összesítése szerint a Pool

68 Premier League-mérkőzést vívott meg veretlenül az Anfield Roadon azt követően, hogy három évvel és 273 nappal ezelőtt, 2017 áprilisában kikapott a Crystal Palace-tól.

Ez a második leghosszabb ilyen sorozat az angol élvonalban: a rekordot a Chelsea tartja, amelynek 86 veretlen összecsapásból álló hazai sorozata 2008 októberében szakadt meg.

A bajnokcsapatnál akadnak más problémák is,

legutóbb csaknem 20 éve, 2000 májusában fordult elő vele, hogy sorozatban négy PL-találkozón egyetlen gólt sem szerzett.

Klopp szintén nincs hozzászokva ehhez, az általa irányított csapatok közül legutóbb a Mainz volt hasonlóan eredménytelen 2006 novembere és decembere között.

„Elképzelhetik, hogy most nem a címvédés körül forognak elsősorban a gondolataim. Vicces lenne, ha arról beszélgetnénk, először valami máson kell nagymértékben változtatnunk” – mondta az 53 éves német szakember.

„Ez egy mélypont, mert egy ilyen mérkőzést nem szabad elveszíteni, de elsősorban én vagyok a felelős, mert az én munkám az, hogy a játékosok jól és önbizalommal telve futballozzanak”

- jelentette ki Klopp.

A Liverpool 19 forduló után negyedik a bajnokságban, a hátránya pedig hat pont a listavezető Manchester Uniteddel szemben. A két együttes vasárnap este az FA Kupában játszik egymással Manchesterben, a nyolcaddöntőbe jutásért.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában