nhl

2021.02.19. 08:35

A Toronto hetet lőtt az Ottawának

A Toronto Maple Leafs 7-3-ra legyőzte az Ottawa Senatorst az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) csütörtöki játéknapján.

A ligaelső legjobbja Auston Matthews volt, aki két-két góllal és gólpasszal vette ki a részét a sikerből, és sorozatban a 15. mérkőzésén jegyzett pontot. Matthews ebben a periódusában összességében 24 pontnál (16 gól és 8 gólpassz) jár.

A Pittsburgh Penguins megszakította a New York Islanders sorozatát, amely ezt megelőzően legutóbbi nyolc mérkőzésén nem kapott ki a rendes játékidőben. A 4-1-es Penguins-sikerrel zárult összecsapáson Tristan Jarry 31 védést mutatott be, Sidney Crosby pedig góllal tette emlékezetessé 999. NHL-mérkőzésén.

A Minnesota Wild közel két hétig nem léphetett jégre, mivel 13 játékosa is megfertőződött a koronavírussal, a visszatérése óta most játszotta második mérkőzését a gárda, az Anaheim Ducks felett aratott 3-1-es sikerrel pedig már győzelmet is ünnepelhetett.

A St. Louis Blues hosszabbításban győzte le a vendég San Jose Sharksot. A hazaiak negyven másodperccel a rendes játékidő vége előtt Brayden Schenn góljával egyenlítettek, neki ez volt a 14. pontja legutóbbi 15 mérkőzésén. A győztes találatot végül David Perron jegyezte, így a Blues nyolc mérkőzés óta veretlen a Sharksszal szemben.

Eredmények:

Toronto Maple Leafs-Ottawa Senators 7-3

Boston Bruins-New Jersey Devils 2-3

Columbus Blue Jackets-Nashville Predators 3-0

Philadelphia Flyers-New York Rangers 2-3 – szétlövés után

Pittsburgh Penguins-New York Islanders 4-1

Washington Capitals-Buffalo Sabres 3-1

St. Louis Blues-San Jose Sharks 3-2 – hosszabbítás után

Arizona Coyotes-Los Angeles Kings 2-3 – szétlövés után

Anaheim Ducks-Minnesota Wild 1-3

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában