bundesliga

2021.02.26. 18:32

Gulácsiéknál nem téma a bajnoki cím

Nem beszélnek a német labdarúgó-bajnokság megnyeréséről a magyar válogatott futballistákat is foglalkoztató RB Leipzignél, amelynél az elsődleges cél továbbra is Bajnokok Ligája-indulást érő helyen végezni a Bundesligában.

21 February 2021, Berlin: Football: Bundesliga, Hertha BSC - RB Leipzig, Matchday 22 at the Olympiastadion. Leipzig goalkeeper Peter Gulacsi (l) and Leipzig coach Julian Nagelsmann high-five after the match. IMPORTANT NOTE: In accordance with the regulations of the DFL Deutsche Fußball Liga and the DFB Deutscher Fußball-Bund, it is prohibited to use or have used photographs taken in the stadium and/or of the match in the form of sequence pictures and/or video-like photo series. Photo: Annegret Hilse/Pool via REUTERS/dpa (Photo by Annegret Hilse / Pool via REUTERS / dpa Picture-Alliance via AFP)

Forrás: AFP / Pool via REUTERS / dpa Picture-Alliance via

Fotó: Annegret Hilse

A 22 forduló után második helyen álló lipcsei klub vezérigazgatója, Oliver Mintzlaff péntek reggel a ZDF televízióban azt mondta, mivel az előző szezon őszi részében még listavezetők voltak, végül azonban harmadikként zártak, most nem mondják azt, hogy a bajnoki címért szállnak harcba.

„Nincs értelme az előzetesen kitűzött célunkat, vagyis a BL-kvalifikációt sutba dobni, és helyette megtámadni a Bayernt”

- mondta Mintzlaff.

A Gulácsi Pétert, Willi Orbánt és az egyelőre sérült Szoboszlai Dominikot is a soraiban tudó

Leipzig hátránya most két pont a címvédő és listavezető Bayern Münchennel szemben,

de az idény felénél a lipcseiek még hét ponttal voltak lemaradva a bajor sztárcsapattól.

A vezérigazgató azt mondta, nem az első hely elérésére koncentrálnak, hanem mindig a soron következő mérkőzésre.

A Leipzig szombat este a nyolcadik Borussia Mönchengladbachot fogadja, aznap délután a Bayern Münchenhez a 14. helyen álló Köln látogat.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában