premier league

2021.02.04. 10:15

Klopp mentális fáradtságra panaszkodik

Jürgen Klopp vezetőedző csapata mentális fáradtságával magyarázta az újabb váratlan vereséget, azt, hogy a címvédő Liverpool szerdán este nagy meglepetésre 1–0-ra kikapott otthon az alsóházi Brightontól az angol labdarúgó-Premier League-ben.

Liverpool's German manager Jurgen Klopp reacts during the English Premier League football match between Liverpool and Brighton and Hove Albion at Anfield in Liverpool, north west England on February 3, 2021. (Photo by Clive Brunskill / POOL / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No video emulation. Social media in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No use in betting publications, games or single club/league/player publications. /

Forrás: AFP / POOL

Fotó: Clive Brunskill

A Vörösök 2012 óta először veszítettek el egymást követő két hazai bajnokit.

Pedig a múlt héten már úgy tűnt, hogy a Liverpool magára talált, idegenben megverte a Tottenham Hotspurt és a West Ham Unitedet is, ezúttal azonban a remekül játszó Brighton könnyedén meghiúsította a támadásait. A bajnokcsapat sorozatban harmadik hazai bajnoki mérkőzésén nem szerzett gólt, és most mindössze egy kaput eltaláló lövése volt.

„Nagyon jó ellenféllel találkoztunk, ez egyértelmű” – mondta Klopp.

„Kemény hét áll mögöttünk és mentálisan nem voltunk frissek. A Brighton megérdemelte a győzelmet.”

A Pool jelenleg hét ponttal van lemaradva az éllovas Manchester Citytől, ami ráadásul egy mérkőzéssel kevesebbet játszott. A két csapat vasárnap rangadót vív az Anfielden, ahol a házigazdáknak mindenképpen meg kell állítaniuk a szárnyaló riválist, ha továbbra is harcolni akarnak a bajnoki címért.

A csapat védője, Andy Robertson úgy véli, jelenleg nem állnak harcban, de a vasárnapi csata előtt valahogy vissza kell térniük a tőlük megszokott gyors, szikrázó játékhoz.

„Minden Manchester City elleni meccs nagy jelentőségű – fogalmazott Robertson. – A jelenlegi állás szerint mi nem számítunk bajnokesélyesnek, biztosan ők is ezt mondanák, ha gyakorlatilag tízpontos lemaradásban lennének.

Vissza kell hozunk azt a Liverpoolt, amit mindenki ismer. Továbbra is jó csapat vagyunk.”

A Brighton ezt megelőzően legutóbb 1984-ben tudta legyőzni a liverpooli együttest.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában