australian open

2021.02.19. 09:40

Mertens és Szabalenka a női páros bajnoka

Elise Mertens és Arina Szabalenka nyerte a női párosok versenyét a Melbourne-ben zajló ausztrál nyílt teniszbajnokságon.

Melbourne, 2021. február 19. A belga Elise Mertens (b) és a fehérorosz Arina Szabalenka ünnepel a bajnoki trófeával, miután 6:2, 6:3 arányban legyõzték a Barbora Krejcikova – Katerina Siniakova cseh kettõst az ausztrál nemzetközi teniszbajnokság nõi párosának döntõjében Melbourne-ben 2021. február 19-én. MTI/AP/Hamish Blair

Forrás: MTI / AP

Fotó: Hamish Blair

A másodikként rangsorolt belga, fehérorosz duó a pénteki fináléban két játszmában, 1 óra 21 perc alatt múlta felül a harmadik helyen kiemelt Barbora Krejcikova, Katerina Siniakova cseh kettőst. Így a 2019-es US Open után másodszor ünnepelhettek Grand Slam-tornagyőzelmet.

A párosok küzdelmeiben nem szerepelt a címvédő Babos Tímea, miután három nappal a rajt előtt állandó párja, a francia Kristina Mladenovic sérülés miatt visszalépett, bár egyesben elindult.

Eredmény, női páros, döntő:

Mertens, Szabalenka (belga, fehérorosz, 2.)-Krejcikova, Siniakova (cseh, 3.) 6:2, 6:3

később:

férfi elődöntő:

Danyiil Medvegyev (orosz, 4.)-Stefanosz Cicipasz (görög, 5.) 9.30

Forrás: MTI

Borítókép: a belga Elise Mertens (b) és a fehérorosz Arina Szabalenka ünnepel a bajnoki trófeával

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában