jó formában

2021.02.15. 10:20

Williamsnek még 39 évesen is van esélye az újabb GS-címre

Edzője, Patrick Mouratoglou szerint bár nagyon szeretne még nagy tornát nyerni, Serena Williamsnek nincs szüksége az egyéni Grand Slam-tornagyőzelem rekordjára ahhoz, hogy minden idők egyik legjobb teniszezőjeként ismerjék el.

Serena Williams of the US rests between games during her women's singles match against Belarus' Aryna Sabalenka on day seven of the Australian Open tennis tournament in Melbourne on February 14, 2021. (Photo by Brandon MALONE / AFP) / -- IMAGE RESTRICTED TO EDITORIAL USE - STRICTLY NO COMMERCIAL USE --

Forrás: AFP

Fotó: Brandon Malone

A francia szakember hétfőn azt mondta, tanítványa továbbra is éhes a sikerre és nagyon szeretné begyűjteni a rekordbeállítást jelentő 24. egyéni GS-címét, de ha ez esetleg nem sikerül, akkor is ő minden idők egyik legjobbja.

„Nem gondolom, hogy szüksége van bármilyen megerősítésre.

Nyilvánvaló, hogy szeretne még nagy tornát nyerni, máskülönben nem tért volna vissza, ugyanakkor nem annyira megszállott a huszonnegyedikkel kapcsolatban, mint a teniszvilág nagy része”

- nyilatkozta Mouratoglou.

Williams a 2017-es Australian Open óta – ahol pályafutása 23. nagy tornáját nyerte meg – négy GS-finálét veszített el, ám az edző meglátása szerint nehéz összehasonlítani a teljesítményét Margaret Courtéval, aki 24 címéből 13-at még a profi éra előtt gyűjtött be.

„Mindannyian tudjuk, hogy két különböző korszakról beszélünk, amatőrökről és profikról, de az embereket mindig is foglalkoztatja a rekordok megdöntése” – tette hozzá Mouratoglou.

Az edző úgy érzi, tanítványa 39 évesen is remek formában van, meglátása szerint három éve nem mozgott olyan jól a pályán, mint a mostani ausztrál nyílt bajnokságon.

„Ha nem jó a lábmunkád, nincs B terv, csak támadni tudsz, erre pár fontos meccse ráment Serenának”

- mondta a szakember. Hozzátette, az elmúlt években sok sérülés sújtotta Williamst, aki így nem tudta azt az edzésmunkát elvégezni, amit szeretett volna, emiatt voltak gondok a kondíciójával.

A tizedik helyen kiemelt amerikai játékos a negyeddöntőben a másodikként rangsorolt román Simona Haleppel találkozik majd, aki ellen 9/2-es győzelmi mutatóval rendelkezik, legutóbbi összecsapásukat azonban – a 2019-es wimbledoni döntőben – Halep nyerte.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában