real madrid-atalanta

2021.03.17. 11:45

Zidane: Modric zseniálisan játszott

Zinedine Zidane, a Real Madrid vezetőedzője elsősorban Luka Modric teljesítményét emelte ki, miután csapata 3-1-re legyőzte az Atalantát a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntős párharcának kedd esti visszavágóján, és 4-1-es összesítéssel továbbjutott.

Real Madrid's French coach Zinedine Zidane looks at Real Madrid's Croatian midfielder Luka Modric (C) fighting for the ball with Atalanta's Croatian midfielder Mario Pasalic (R) during the UEFA Champions League round of 16 second leg football match between Real Madrid CF and Atalanta at the Alfredo di Stefano stadium in Valdebebas, on the outskirts of Madrid on March 15, 2021. (Photo by PIERRE-PHILIPPE MARCOU / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: Pierre-Philippe Marcou

A 35 éves, világbajnoki ezüstérmes horvát középpályás a német Toni Kroosszal együtt kiválóan futballozott, és mindketten döntő szerepet vállaltak abban, hogy az olasz rivális nem tudta játszani a rá jellemző, gyors passzokból álló, energikus játékot. Modric az ellenfél letámadásában is fontos feladatot kapott, a végrehajtás pedig annyira jól sikerült neki, hogy a Real vezető góljánál az Atalanta kapusa által elhibázott kirúgást követően megszerezte a labdát és ő adta a gólpasszt Karim Benzemának.

„Mindannyian tudjuk, hogy Modric milyen futballista, és bár már 35 éves, a pályán nem annyinak tűnik”

- jelentette ki a meccs után Zidane, hozzátéve, hogy a horvát válogatott játékos Kroosszal kiegészülve „zseniális” munkát végzett védekező középpályásként is.

Benzema gólja után a Real Sergio Ramos büntetőből szerzett találatával duplázta meg az előnyét a 60. percben, és bár az Atalanta a 83. percben a kolumbiai Luis Muriel révén szabadrúgásból betalált és szépített, egy perccel később Marco Asensio góljával kialakult a 3-1-es végeredmény. Kettős győzelmével a Real Madrid 2018 óta először jutott be a legjobb nyolc közé a BL-ben.

„Gratulálnunk kell a játékosainknak, mert az első perctől az utolsóig pompásan futballoztak egy olyan csapat ellen, amelyik fizikálisan mindig nagyon sokat követel az ellenféltől”

- fogalmazott Zidane, aki szerint csapata pontosan azt tette, amit tennie kellett az idegenben 1-0-ra megnyert első találkozó után, és kedden „csúcsteljesítményt” nyújtott.

Gian Piero Gasperini, az Atalanta vezetőedzője több poszton is változtatott az „odavágóhoz” képest, ezek közül az egyik a kapusé volt, Marco Sportiello azonban az első gólnál nagyot hibázott, amikor kirúgásánál Modricnak „ajándékozta” a labdát.

„Nincs mit megbánnom a kezdőcsapat összeállításával kapcsolatban” – nyilatkozta a szakvezető a meccs után.

„Nem tudtuk elkerülni a hibákat, így gólokat ajándékoztunk az ellenfélnek annak ellenére, hogy jobb eredményt akartunk elérni. Kár érte”

- bosszankodott Gasperini.

Az Atalanta egyetlen gólját szerző Muriel a Real Madrid játékosainak higgadtságát emelte ki, hangsúlyozva, hogy „félelmetesen könnyen” szabadultak ki a nyomás alól.

„Játékosként ez eléggé komoly benyomást tesz rád, mert nagyon nyugodtan tudták tartani a labdát annak ellenére, hogy tisztában voltak vele, ha elveszítik, akkor az ennek a párharcnak a második meccsén nagy gondot jelent.

Az olasz futballban nem találkozol ilyen minőségi játékosokkal”

- foglalta össze gondolatait Muriel.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában