összejött

2021.04.17. 13:10

A korábbi NBA-sztár tulajdonos lett a Utah Jazzben

Kevesebb mint két évvel visszavonulása után Dwyane Wade csatlakozott az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokságban (NBA) szereplő Utah Jazz tulajdonosi köréhez.

CHICAGO, USA - MARCH 30: Dwyane Wade (R) of Chicago Bulls watches the NBA match between Chicago Bulls vs Cleveland Cavaliers? at the United Center in Chicago, Illinois, United States on March 30, 2017. Bilgin S. Sasmaz / Anadolu Agency (Photo by Bilgin S. Sasmaz / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP)

Forrás: AFP / Anadolu Agency

Fotó: Bilgin S. Sasmaz

„Wade nemcsak legendás kosárlabdázó, hanem nagyszerű vezető, üzletember és legfőképpen ember” – mondta új társáról Ryan Smith, aki 2020 óta többségi tulajdonosa a jelenleg ligaelső csapatnak.

„Tökéletes lehetőség volt társulni Ryan Smith-hez a Utah Jazznél, mert ugyanolyan a jövőképünk és az értékrendünk”

- fogalmazott Wade, aki 2019-es visszavonulásakor már jelezte, hogy tulajdonosként szeretne az NBA-ben maradni, de akkor nem sikerült megállapodnia tulajdonszerzésről egykori klubjánál, a Miami Heatnél.

A 39 éves Wade 16 idényt töltött az NBA-ben,

a floridaiak mellett játszott a Chicago Bulls és a Cleveland Cavaliers színeiben is. A Miamival háromszoros bajnok 3-as mezszámát a Heat visszavonultatta. A 2008-ban olimpiai aranyérmes Wade 13 All Star-gálán szerepelhetett.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában