nhl

2021.04.07. 08:44

A Rangers 12 gólos meccsen győzte le a Penguinst

A New York Rangers gólokban gazdag összecsapáson, 8-4-re győzte le a vendég Pittsburgh Penguinst az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) keddi játéknapján.

A Rangers négygólos első harmaddal kezdett, és háromgólos utolsó felvonással zárt, a győztes hazai együttesben Artemij Panarin gólja mellett három találatnál az előkészítésben jeleskedett. Pedig a vendég Penguins sem tétlenkedett, sokkal többet támadott és veszélyeztetett. A hazai kapuban Igor Sesztjorkin 41 védéssel zárt, miközben két kollégája a vendégeknél 25 lövésből csak 17-t hárított.

Brock Nelson a 44. percben lőtte az Islanders-Washington összecsapás egyetlen találatát, a győztes hazai csapat kapusa, Szemjon Varlamov 29 védéssel, hibátlan teljesítménnyel zárt. A Capitals alapszakasz-meccset legutóbb 2020. február 27-én bukott el lőtt gól nélkül, akkor a Winnipeg Jets múlta felül 3-0-ra. A fővárosiak ezt megelőzően 1-0-ra 2019. február 3-án, a Boston Bruinstól kaptak ki.

Patrice Bergeron mesterhármassal, Brad Marchand góllal és három gólpasszal, az első ligameccsét játszó, 22 éves Jeremy Swayman 40 védéssel járult hozzá a Boston 4-2-es győzelméhez a Philadelphia ellen. A két együttes már hetedszer mérkőzött meg egymással a szezonban, a Bruins minden találkozón szerzett pontot, és hatodszor kerekedett a Flyers fölé.

Roman Josi a rendes játékidőben két gólpasszal, a 2-0-ra megnyert szétlövésben sikeres rávezetéssel vette ki a részét a Nashville 3-2-es detroiti győzelméből. A Predators legutóbbi kilenc mérkőzését tekintve nyolcadszor győzött.

Hatmeccses győzelmi sorozat végére ért a Florida, amelyet a 4-0-ra lehozott harmadik harmaddal múlt felül 5-2-re a Carolina. A házigazdák utolsó két találata már üres kapus gól volt.

Eredmények:

New York Rangers-Pittsburgh Penguins 8-4

Columbus Blue Jackets-Tampa Bay Lightning 4-2

New Jersey Devils-Buffalo Sabres 3-5

New York Islanders-Washington Capitals 1-0

Philadelphia Flyers-Boston Bruins 2-4

Detroit Red Wings-Nashville Predators 2-3, szétlövés után

Chicago Blackhawks-Dallas Stars 4-2

San Jose Sharks-Anaheim Ducks 1-5

Carolina Hurricanes-Florida Panthers 5-2

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában