nhl

2021.04.06. 08:22

A Vegas Golden Knights kiütötte a St. Louist

A Vegas Golden Knights 6-1-re nyert a St. Louis Blues vendégeként az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) hétfői játéknapján, a házigazdák egymást követő hetedik mérkőzésüket veszítették el.

Alec Martinez két góllal, William Carrier két ponttal – gól és gólpassz – vette ki a részét a Vegas győzelméből. A Golden Knights három vereség után győzött ismét, a Blues nyeretlenségi sorozata viszont folytatódott, és immár hét fellépése óta tart, ezeken összesen nyolc gólt szereztek a játékosai.

Jack Campbell 26 védéssel járult hozzá a Toronto győzelméhez, a kapusnak ez volt sorozatban a kilencedik sikere, amellyel beállította a klubrekordot. Auston Matthews két góllal járult hozzá a Maple Leafs Calgaryban aratott 5-3-as győzelméhez. A Torontóban John Tavares góllal és gólpasszal végzett, és elérte a 800 pontos határt NHL-karrierje során.

Immár 15 mérkőzés óta tart a Colorado pontszerző sorozata, ezeken a 13. győzelmét aratta hétfőn, amikor az Avalanche 5-4-re nyert a Minnesota otthonában. A pontszerzést illetően a Colorado klubrekordja a 2000. december 27. és 2001. január 30. között elért 16 találkozó. A Wild ezt megelőzően 11 hazai mérkőzésén maradt veretlen.

A Philadelphia hatodszor mérkőzött meg ebben a szezonban a Bostonnal, és először sikerült legyőznie. A Flyers hosszabbítás után bizonyult jobbnak, a győzelmet érő találatot Travis Sanheim szerezte a 64. percben.

Michael Bunting három góllal vette ki a részét az Arizona Coyotes győzelméből, amely 5-2-re nyert a Los Angeles Kings vendégeként.

Eric Staal a hosszabbításban szerzett győztes góllal mutatkozott be a Montrealban, amely kétgólos hátrányból múlta felül az Edmontont.

Hatodszor mérkőzött meg a szezonban egymással a Winnipeg és az Ottawa, a Jets – amelyben ezúttal Pierre-Luc Dubois duplázott – ötödször kerekedett a Senators fölé.

Eredmények:

St. Louis Blues-Vegas Golden Knights 1-6

Boston Bruins-Philadelphia Flyers 2-3, hosszabbítás után

Montreal Canadiens-Edmonton Oilers 3-2, hosszabbítás után

Winnipeg Jets-Ottawa Senators 4-3

Minnesota Wild-Colorado Avalanche 4-5

Calgary Flames-Toronto Maple Leafs 3-5

Los Angeles Kings-Arizona Coyotes 2-5

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában