manchester city

2021.04.07. 18:00

Kevin de Bruyne jól érzi magát Manchesterben

Meghosszabbította 2025-ig Kevin de Bruyne szerződését az angol Premier League-ben éllovas, Bajnokok Ligája-negyeddöntős Manchester City.

Manchester City's Belgian midfielder Kevin De Bruyne (R) controls the ball during the UEFA Champions League first leg quarter-final football match between Manchester City and Borussia Dortmund at the Etihad Stadium in Manchester, north west England, on April 6, 2021. (Photo by Paul ELLIS / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: Paul Ellis

A belga válogatottal világbajnoki bronzérmes labdarúgó öt és fél éve játszik a manchesteri csapatban, és azóta kétszer nyert angol bajnokságot, egyszer FA Kupát és négyszer Ligakupát. A 29 éves támadó középpályást 2020-ban az év legjobbjának választotta az angol profi labdarúgók szervezete.

„Nem is lehetnék boldogabb”

- idézte De Bruynét klubja honlapja.

„Amióta 2015-ben csatlakoztam a Cityihez, mindig itthon éreztem magam. Szeretem a szurkolókat, a családommal itt telepedtünk le Manchesterben, a játékom pedig sokat fejlődött”

- tette hozzá.

De Bruyne úgy véli, jelenlegi klubjában minden adott ahhoz, hogy a lehető legjobbat hozza ki magából, így új szerződése aláírása egyértelmű döntés eredménye volt.

„Pályafutásom legjobb futballját játszom itt, és őszintén úgy gondolom, hogy még jobb is lehet”

- folytatta.

Txiki Begiristain futballigazgató úgy vélekedett: „ez egy nagyon jelentős pillanat a futballklub életében. Kevin vitán felül a világ egyik legjobb játékosa”.

De Bruyne kedden góllal vette ki a részét a Borussia Dortmund 2-1-es legyőzéséből a Bajnokok Ligája negyedöntőjében zajló párharc első, hazai mérkőzésén. Mostanáig az összes sorozatot figyelembe véve 255 mérkőzésen lépett pályára a City színeiben és 65 gólt szerzett, valamint 105 gólpasszt adott.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában