Formula-1

2021.04.10. 17:05

Nézők előtt rendezik meg a Monacói Nagydíjat

A teljes kapacitásnak mégis csupán 40-50 százalékát tudják kihasználni május 23-án.

Ferrari's driver from Monaco Charles Leclerc, winner of two virtual Grand Prix takes part in a virtual Formula 1 race during the strict lockdown aimed at curbing the spread of the COVID-19 pandemic, caused by the novel coronavirus. (Photo by FRANCK FIFE / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: Franck Fife

A koronavírus-járvány ellenére az idén nézők előtt rendezik a Formula–1-es Monacói Nagydíjat – számolt be róla a Nemzeti Sport.

A motorsport.com beszámolója emlékeztet, hogy Monte-Carlónak különös kihívásokkal kell szembenéznie, mivel az utcai versenypályát ideiglenes lelátók és egyéb létesítmények veszik körül, ezért az előkészületek a megszokottnál több időt igényelnek. A munkálatok azonban már hetek óta teljes erőbedobással zajlanak, a lelátók felállítása a befejezéshez közeledik.

A világjárvány miatti óvintézkedések részeként minden néző mellett üresen marad egy-egy hely,

ezért a teljes kapacitásnak csupán 40-50 százalékát tudják kihasználni május 23-án.

Tavaly elmaradt a Monacói Nagydíj, így 1954 után először fordult elő, hogy nem szerepelt a Formula–1-es versenynaptárban.

Borítókép: Charles Leclerc részvételével tartott verseny a virtuális monacoi pályán

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában