Járvány

2021.05.20. 13:00

A River Plate még úgy is győzött, hogy alig volt bevethető embere (videó)

A koronavírus-járvány miatt hadra fogható kapus és cserejátékosok nélkül is megnyerte szerdai mérkőzését az argentin River Plate a labdarúgó Libertadores Kupában.

Argentina's River Plate players celebrate at the end of the Copa Libertadores football tournament group stage match against Colombia's Independiente Santa Fe at the Monumental Stadium in Buenos Aires, on May 19, 2021. (Photo by Juan Ignacio RONCORONI / various sources / AFP)

Forrás: AFP / POOL

Fotó: Juan Ignacio Roncoroni

A Buenos Aires-i klubnál 25 játékos megfertőződött, és a dél-amerikai szövetség (CONMEBOL) elutasította azt a kérést, hogy két akadémista kapust benevezhessen.

A River így 11 emberrel, cserék nélkül állt ki a kolumbiai Independiente Santa Fé ellen, a gólvonalra pedig a kisebb sérüléssel küszködő középpályás, Enzo Perez állt.

A hazaiak ennek ellenére 2–1-es győzelmet arattak,

a 35 éves „vészkapus” a 73. percig minden lövést hárított.

Argentínában a járvány második hulláma tombol, a világon a hetedik legtöbb aktív fertőzöttet, 307 ezret tartanak jelenleg nyilván. Szerdán 39 652 új fertőzöttet regisztráltak, és eddig összesen 3,4 millió embert érintett a pandémia a dél-amerikai országban.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában