nhl

2021.05.27. 10:05

Kiesett a Pittsburgh és a Florida

Kiesett a Pittsburgh Penguins és a Florida Panthers az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) rájátszásából, egyformán 4-2-es összesítéssel.

A Sidney Crosby vezette Pingvinek az utolsó, szerdai mérkőzésükön 5-3-ra kaptak ki a New York Islanders otthonában, míg a Panthers 4-0-s vereséget szenvedett a címvédő Tampa Bay Lightning vendégeként. A nyugati csoportban a Minnesota Wild 3-0-ra verte a Vegas Golden Knights együttesét, ez a párharc így 3-3-ra áll.

A New York-i gárda az előző felvonáson úgy jutott előnyhöz, hogy egy bődületes kapushibát követően hosszabbításban diadalmaskodott Pittsburgh-ben. Most a Penguins háromszor szerzett vezetést, a Szigetlakók viszont háromszor egyenlítettek, majd 3-3 után még kétszer betaláltak. A következő ellenfelük az Alekszandr Ovecskin fémjelezte Washington Capitalst búcsúztató Boston Bruins lesz.

A Florida – amely 1996-os döntős éve óta nem tudott playoff-párharcot nyerni – a 20 éves Spencer Knightban bízott, a fiatal kapus az előző összecsapáson már bizonyított, hogy képes győzelemre vezetni csapatát a címvédő ellen. Most viszont a társak még gólt sem tudtak ütni Andrej Vaszilevszkijnek, aki 29 védéssel járult hozzá a 4-0-s diadalhoz. A rájátszásra visszatérő Nyikita Kucserov 11 ponttal (3 gól, 8 gólpassz) zárta a sorozatot. A Tampára a következő körben a Carolina Hurricanes vagy a Nashville Predators vár.

A győzelmi kényszerben pályára lépő Minnesota két harmadig 0-0-ra állt az esélyesebbnek tartott Vegasszal szemben, majd a záró játékrészben háromszor is betalált. Cam Talbot 23 lövést védett, és akár csak az első találkozón, megint kapott gól nélkül teljesített. A továbbjutásról döntő hetedik felvonás magyar idő szerint szombat hajnalban lesz Las Vegasban, a győztes a Colorado Avalanche-csel mérkőzhet.

Eredmények:

csoport-elődöntő, 6. mérkőzések:

Keleti csoport:

New York Islanders-Pittsburgh Penguins 5-3

A párharcot 4-2-es összesítéssel az Islanders nyerte.

Középső csoport:

Tampa Bay Lightning-Florida Panthers 4-0

A párharcot 4-2-es összesítéssel a Tampa nyerte.

Nyugati csoport:

Minnesota Wild-Vegas Golden Knights 3-0

A párharc állása: 3-3.

A párharcok az egyik csapat negyedik győzelméig tartanak.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában