még az Eb az első

2021.05.19. 12:00

Mbappé az olimpián is játszana

A Paris Saint-Germain és a magyar labdarúgó-válogatottal azonos Európa-bajnoki csoportban szereplő francia nemzeti együttes világbajnok sztárja a tokiói nyári olimpián is szeretné képviselni hazáját.

Paris Saint-Germain's French forward Kylian Mbappe gestures during the French L1 football match between Paris Saint-Germain and Stade de Reims at the Parc des Princes stadium in Paris on May 16, 2021. (Photo by FRANCK FIFE / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: Franck Fife

„Mindenki tudja,

mindig is arról álmodtam, hogy részt vehessek az olimpián, és remélem, hogy az idén valóra válthatom ezt az álmomat”

– mondta a 22 éves csatár, aki a tavalyról idénre halasztott – részben budapesti rendezésű – Eb-ről is beszélt.

„A cél mindig ugyanaz: megnyerni az Európa-bajnokságot és boldogságot okozni ezzel a francia embereknek”

– jelentette ki, hozzátéve, szerinte olyan csapatuk van, amely képes harcba szállni a kontinenstorna trófeájáért.

„Igyekszünk a lehető legjobban felkészülni, és reméljük, hogy messzire jutunk. Megpróbáljuk visszavinni a kupát Franciaországba”

– mondta Mbappé, akinek neve természetesen szerepel a Didier Deschamps szövetségi kapitány által kedden kihirdetett 26 tagú Eb-keretben.

Az Eb-n a franciák a magyarok mellett a címvédő portugálokkal, valamint a németekkel játszanak a csoportkörben, míg az olimpián a házigazda Japán, valamint Mexikó és a Dél-afrikai Köztársaság válogatottja lesz az ellenfelük az A csoportban.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában